Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Juridisch

Juridisch

Klik contactformulier

Juridische zaken zijn in Nederland erg belangrijk. Dat komt ons insziens door een gebrek aan moraal, gevoel en rechtschapenheid in het begin van de 21e eeuw.

Machtiger partijen, die langere tijd advocaten en betere advocaten kunnen betalen, proberen zich vaak op alle manieren aan wetten te onttrekken.

In Nederland is geen gebrek aan wetten; welhaast het tegendeel is het geval, als er een politiek issue is, wordt er meteen een wet gemaakt. Deze nieuwe wet past meestal wel in het bestaande web van wetten, maar waar het in Nederland bijna altijd aan schort is ‘handhaving’ van de wetten, controle of wetten wel worden nageleefd.

Dat wordt – zowat op de politie na – overgelaten aan mensen in het land zelf.

Hierbij wordt veronachtzaamd dat sommige partijen veel machtiger zijn dan andere, en dat de minderen vaak zo weinig macht en geld hebben dat ze geen of nauwelijks toegang hebben tot het recht, laat staan: tot de betere advocaten.

Twee voorbeelden:
1) werkgevers, zeker in georganiseerd verband, zijn veel sterker dan een werknemer. Hoe prachtig de wetten voor (zieke) werknemers ook zijn, een groot deel  van de werkgevers ontduikt ze met groot gemak, alleen al om te beginnen omdat werknemers hun rechten niet kennen en – in tegenstelling tot werkgevers – geen congressen bezoeken met als onderwerp: ‘Wat is mijn recht?’ en ‘Hoe haal ik het meeste uit bestaande wetten?’
2) artsen is een soort kaste die onderling de dienst uit maakt. Bezwaren van patienten zijn irrelevant voor de inschrijving van een arts in een BIG register, het gaat er alleen maar om wat collega-artsen er van denken. Klanten/patiënten zouden niet eens weten hoe hun klacht effectief aan te kaarten. Het gevolg is ‘graaien en zelfverrijking’ door artsen, het niet bepaald op de eerste plaats zetten van het patiëntebelang maar het eigen financiële belang, en het ontwijken van richtlijnen waarmee artsen aan zowel wet als wetenschap zouden worden gehouden. Kenmerkend voor veel artsen in de arbeidsgerelateerde zorg zijn uitspraken als ‘U hebt twee armen en twee benen, dus met u is alle medisch in orde’.

Wij gaan in meer detail in op het  recht op de volgende pagina’s:

juridisch burnout
burnout en vso = vaststellingsovereenkomst
einde contract tijdelijk ziek
juridisch advies en mediation
arbe ongeschiktheidverzekering
bedrijfsarts-arboarts

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.