Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burnout

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: uitkeren bij burnout

Arbeidsongeschiktheidsverzekering en burn out

Wij zouden het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering anders dan bij het UWV absoluut AFRADEN.

De private sociale zekerheid streeft nl. naar maximaal premies innen en NUL uitkeren.

Als u bij burnout toch een non-UWV verzekering wilt laten uitbetalen, kunnen wij u het volgende aanraden:

1. houd uw verzekering er aan de NVAB NHG richtlijn burnout aan te houden, inclusief tests

2. burnout heeft de ICD (International Classification of Diseases) code Z0.73 – en verder vindt u zeer veel wetenschappelijke literatuur op http://scholar.google.com (Google Scholar) en onze pagina wetenschap.

Dit zeggen wij omdat verzekering u bij voorkeur naar een psychiater sturen, die alleen DSM4 kent (een oud psychiatrisch boekje) en die voor de rest 50 jaar achter loopt op de wetenschap en zelfs het bestaan van burnout ontkent.

3. Laat ONS een uitgeschreven diagnose opstellen zoals hier voor mevrouw Beethoven (fictieve naam), of inclusief juridische paragrafen met betrekking tot de aanloop richting burnout – zie hier ons deskundigenoordeel Paula Graauwmans (fictieve naam).

Tot nu toe hebben onze stukken altijd gewonnen

4. ‘Cognitive impairments’. Na een burnout houdt u altijd cognitieve beperkingen over. Wij zijn gespecialiseerd in deze literatuur en testen; wij geven die niet zomaar op het web prijs.

U kunt onze wetenschapper echter wel inhuren om u additioneel te testen en uw dossier, uw argumentatie tegenover de verzekeraar ‘winnend’ te laten zijn, tegen een uurtarief.

Als positieve uitzondering op bovenstaande hebben wij via klanten ‘slechts’ verzekeraar Movir meegemaakt, die niet het bestaan van burnout in de wetenschap probeert te ontkennen.