Stichting Burnout - op 1 A4 klik pdf
   Contactformulier (klik) - info@burnout.nl
   Home - Startpagina
Kies een onderdeel
Burnout diagnose Burnout diagnose
Burnoutsymptomen
Verschil burnout met...?
Test op burnout
Waardoor burnout?
Hoeveel burnout?
Burnout behandeling - herstel programma's
Wat veranderen?
Therapiesoorten
Wie speelt mee?
Wie betaalt het?
Typische burnoutsituaties
Loopbaanoriëntatie
Cijfers

Juridisch burnout

Wetenschap-onderzoek
Achtergrond & Contact
Burnout preventie
Burnout: omgeving of persoon?
Burnout preventie
Second Opinion bedrijfsarts
Studenten-burnout
HSP-hoogsensitief
Politiek arbeidsgerelateerde zorg
Voorbeeld tests – diagnose – herstelplan
Werkevers-burnout
Fysiologie-fysieke-kant-burnout
Werkgeversservice
Einde tijdelijk contract ziek
Burnout en vaststellingsovereenkomst
Arbeidsongeschiktheidsverzekering: uitkeren bij burnout
nog meer......
Vacatures Stichting Burnout


Achtergrond en contact

Erkenning Stichting Burnout

De enige organisatie met een totaal stress-burnout model op 1 A4: klik pdf

 • erkend door UWV, goedgekeurd voor module 'werkfit maken'
 • erkend door de landelijke inkooporganisatie van de overheid
 • 4,8 als gemiddeld cijfer in de Google Reviews
 • wetenschappelijke referenties van onze wetenschapsman en kwaliteitsbewaker:
  https://scholar.google.com/citations?user=zVbuS5kAAAAJ&hl=nl https://www.researchgate.net/profile/Jean_Blankert
  http://orcid.org/0000-0001-5955-580X
 • burnout herstel methode is totaal uitgeschreven, als enige in Nederland,EN wetenschappelijk goed gekeurd - bewijs: ga naar Google Scholar, http://scholar.google.com en geef dan in 'burnout herstel methode' en dan komt onze herstelmethode SB-2015 als eerste naar boven
 • verder: 'face value' erkenning - burnout kenners die deze site lezen erkennen onze kennis van burnout
 • sinds 2006 de enige in burn-out gespecialiseerde organisatie in Nederland
 • werkend met hoofdzakelijk A&O psychologen met ruime werkervaring (50+) en additionele burnout-opleiding

Opgericht in 2006, landelijk vertegenwoordigd, Kamer van Koophandel nummer 244 03980, info@burnout.nl. Wij hanteren geen telefoon omdat wij dan overspoeld zouden worden door juridische vragen, terwijl daarvoor anderen, zoals de jurofoon, zijn aangewezen. Uiteraard kan telefonisch overleg als u mailt waar het om gaat, uw telefoonnummer vermeldt en welke beltijden u schikken.

Contact?

Mail ons op info@burnout.nl met wat u wilt of gebruik het vrije email formulier (klik) Ook een verzoek tot telefoon- of Skypegesprek kan, naast oriënterend persoonlijk gesprek; vermeld in elk geval:

 • email adres
 • naam
 • woonregio
 • telefoonnummer (voor wat beter per telefoon kan, zoals afspraak maken, of als u meteen uw hele verhaal 'kwijt' wilt)
 • telefoonmiddagen en - avonden waarop u telefonisch bereikbaar bent.

  Sommigen vinden het leuk hun hele verhaal eerst uit te schrijven. Als 'record' hebben wij een werkstuk van 80 pagina's gekregen, over de eigen burnout ('schrijven als verwerkingstherapie').

  Anderen willen zo snel mogelijk een telefoongesprek met een deskundige.

  Weer anderen willen eerst wat per email weten, tests doen, en staan dan op voor telefoon: om een afspraak te maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

  Alle varianten zijn mogelijk, als u bovengenoemde informatie er maar bij zet.

  Tot en met testen en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een burnoutcounslluent/psycholoog is alles kostenloos. Als u daarna positief bent, maken wij een plan, met kosten, en daar kunt u ja of nee op zeggen.

Pers

Pers (de algemene pers, niet de vakpers) stuurt Stichting Burnout gemiddeld 3x per dag een mail met het verzoek om burnout-kandidaten. Als wij daaraan gehoor zouden geven, zou dat betekenen dat ons klanten en ex-klantenbestand 1000x per jaar een persverzoek zou krijgen. Dit willen zij niet (en dit zou uiteraard ook zeer stressend zijn). Pers wordt aangeraden om burnout-kandidaten ZELF te werven via google-ads en geld te bieden voor een optreden van een burnout-er (dat mag ook, aan tv wordt veel geld verdiend en de burnout-er zou dan de 'smaakmaker' van de uitzending zijn).

Stichting Burnout wil als enige in burnout gespecialiseerde partij in Nederland wel regelmatig gratis commentaar geven op vragen; u kunt ons dus wel mailen met vragen zoals 'Hoe zou het komen dat...?'. Zelf op tv of radio optreden ambiëren wij minder.

Achtergrond

Stichting Burnout is in 2004 ontstaan omdat een aantal van de nu bij de Stichting betrokkenen merkte dat binnen de reintegratiewereld heel weinig begrip voor burnout was. Of dat reintegratieconsulenten wel burnout zagen bij hun cliënten, maar een behandeling niet durfden.

Ook merk je dat veel artsen 'bang zijn voor burnout': zij weten vaak totaal niet wat zij ermee aanmoeten (huisartsen hebben er overigens in het algemeen prima begrip voor). Artsen zijn een beethe bang voor alle psychosomatische ziekten, maar burnout in het bijzonder.

Burnout is ook anders dan alle andere psychomoatische stoornissen, omdat het een ENERGIESTOORNIS is. Depressie e.d is een STEMMINGSSTOORNIS. Het kan bij elkaar liggen, maar is toch duidelijk verschillen.

Burnoutconsulenten moeten vooral:
- zeer hooggevoelig zijn
- het 'duwen, rukken en trekken' in diverse organisaties goed begrijpen
- goed zijn in arbeids- en organisatiepsychologie .

Wij hebben deze juiste mensen - op maximaal een half uur rijden van u.

Als het geen burnout is, gaan we gaan begeleiding aan en mag u naar een ander, daar zijn we eerlijk in. Daarom testen wij meteen in het begin, om bijvoorbeeld zuiver te zijn in het onderscheid met depressie.

Qua DSM4 valt burnout onder 'aanpassingsstoornis'. Wat wij niet zo gek vinden, maar helaas slechts een klein plekje is in de DSM4 manual voor het veel voorkomende burnout. Burnout is inderdaad een vokomen aanpassingsstoornis, maar met die kanttekeningen:

 • aanpassing kan van beide kanten: zowel van het individu (door dingen anders te doen OF een andere omgeving op te zoeken) als van de organisatie
 • soms wordt een in principe zeer gezond iemand burnout door een zeer 'ziekelijke' of 'verziekte organisatie'. 'Wie is de zieke?' kun je je dan afvragen.

De Stichting Burnout is aangesloten bij de Kamer van Koophandel onder nummer 244 039 80. Wij zijn actief in Nederland (start), België (vervolg) en beginnen nu ook in Frankrijk (2013).

Kwaliteitstoets burnoutcoaches en postdoctorale leergang burnoutbegeleiding

Er wordt thans ook gewerkt aan:

a) formele kwaliteitstoets burnoutcoaches
b) postdoctorale leergang burnoutbegeleiding

info@burnout.nl - mail alles wat u wilt: uw verhaal, of kort of uw telefoonnummer en woonplaats, uw verzoek tot een telefoongesprek, verzoek om kostenloze testen of verzoek tot een vrijblijvend oriënterend gesprek bij u in de buurt.

 

   

Stichting Burnout - De diepere en bewezen waarheid omtrent burnout